1. Fungerar annan ljudutrustning i salen? Kan du spela musik via telefonen/datorn/surfplattan?
    1. Om ja, fortsätt läsa.
    2. Om nej, se artikeln för generella ljudproblem!
  2. Säkerställ att alla volymreglage på mixern/väggen är uppskruvade.
    1. I de flesta salarna så är det kopplat via en mixer i ett musikskåp. Säkerställ att både volymreglaget för själva mikrofonkanalen är uppställt, samt mastervolymen för hela mixern (oftast nere i högra hörnet på mixern).
    2. I de fall då det endast sitter volymreglage på väggen, så finns det inget mer att kolla vad det gäller volymreglage.
  3. Om det är ett headset av märke Samson, se till så att mikrofonen inte är avstängd (den lysande ringen lyser orange). Klicka i sådana fall en gång på strömknappen (lysdioden bör bli grön).
  4. Om headsetet går på batteri, byt till ett par helt nya batterier och se om det hjälper.